top of page
Adega wall preview.jpg

"Olen aina pitänyt Italiasta, sen värikylläisestä elämästä, ruokakulttuurista ja eritoten kahvista. Nuorena miehenä työpaikalla ryystettiin teemukillisia kannussa ’seissyttä kahvia’’. Arvaat että vatsan kestokyky oli kovilla, sydän hakkasi kahtasataa ja kädet tärisivät yliannostuksesta.

Keski- ja Etelä-Euroopassa suosittua espressoa ei tuolloin Suomesta kovin helposti kuppiinsa saanut, mutta olin päässyt sen makuun Italian matkoilla. Italiassa koettujen kahvihetkien jälkeen paluu suomalaisen peruskahvin pariin osoittautuikin mahdottomaksi.

Lomailin perheeni kanssa 90-luvulla suomalaistuneen italialaistuttuni syntymäkodissa ja Gardan kaupungissa maistelin pienessä kahvilassa espressoa. Ostin mukaani muutaman purkin Pellini TOP kahvia kotiin viemiseksi. Usean vuoden jälkeen poikkesin samaan kahvilaan ja tiskin takana seisoskeli sama henkilökunta. Kerroin että olen Suomesta ja kahvi oli niin hyvää että täytyi hankkia lentolippu ja tällä kertaa ostan neljä purkkia. Omistaja nauroi sydämellisesti ja kaivoi Pellini- mainoslippiksen tiskin alta päähäni.

Kun törmäsin 2006 jo Tallinnassakin Pellini-kahviin, ajattelin että minullahan on Pellinin kanssa jo kymmenen vuoden tuttavuus, niin onhan tätä herkkua saatava vihdoin Suomeenkin kaiken kansan juotavaksi. Matkan jälkeen otin yhteyttä Pelliniin, ja 2007 ryhdyimme maahantuomaan Pellinin italialaisia laatukahveja Suomen markkinoille."

- Ari Turunen

Adega Oy on maahantuontialan perheyritys, jonka ensisijainen toiminta-ajatus on tuoda korkealaatuisia ja maailmallakin arvostettuja tuotteita Suomeen. 

Tuotemerkkejämme ovat mm. Italialaiset Pellini-erikoiskahvit, Promac-espressokeittimet ja

-myllyt oheistarvikkeineen ammattilaiskäyttöön kahviloissa, Vintage Tea Sri Lankasta (Leijona-certifioitu ceylon-tee), Finca LaGramanosa Arbuquina Extravirgin-oliiviöljy Espanjasta, Casanova-balsamicot Italian Modenasta sekä uuden sukupolven suklaa RED Chocolate, joka on Sveitsiläisten ja Ranskalaisten suklaamestarien taidonnäyte.

Asiakastyytyväisyys on meille erittäin tärkeää. Premium-luokan tuotteet ja vastuullisuus sekä tuotannon läpinäkyvyys ja jäljitettävyys ovat laatukriteerejä,
 joihin olemme päämiestemme kanssa sitoutuneet. 

Toimipisteemme sijaitsee Helsingissä. 
Toimitamme tuotteita koko Suomen alueelle ja
 yhteistyö keskusliikkeiden kanssa tuo tuotteitamme kaikkien saataville.

Yhteystiedot:

ADEGA OY

Marja Turunen 050 566 6816

Ari Turunen 050 4076720

Lyhtytie 7, 00750 Helsinki


adega@adega.fi

AAA-logo-2018-FI-transparent.png
bottom of page